nijmegen kookt in málagaVan 9 tot en met 12 november heeft Spaanse Smaken een kookreis naar Málaga verzorgd voor een kookclub van Koken aan de Waal uit Nijmegen. Op vrijdagavond hebben we de groep in ons huis in Comares ontvangen met een proeverij van tapas en wijnen.

Op zaterdag hebben we ons verplaatst naar Málaga en verbleven we in de wijk Soho (Barrio de las Artes). Na een ontbijt met koffie en churros bij Casa Aranda zijn we de overdekte centrale markt Atarazanas gaan verkennen en hebben er onze inkopen gedaan. Atarazanas is een kleurrijke markt en volgens dagblad Sur een van de meest atractieve musea van Málaga. Na een mooie lunch in restaurant La Ménsula had ieder de gelegenheid te ontspannen of de stad verder te verkennen.

Aan het begin van de avond kwamen we bijeen in de nieuwe kookstudio van Laboratorio de Sabores en zijn we onder de inspirerende aanvoering van chefkok Rob Beernink gaan koken. Twee avonden hebben we gekookt met mooie producten uit Andalucia en van het herfstseizoen. Verse vis en schaaldieren, iberisch varken, zuiglam, verschillende soorten paddestoelen, groenten en fruit van het seizoen, brood van een ambachtelijke bakker en wijnen uit Andalucia.

Op zondag begonnen we met een onbijt bij Patisserie French Touch, waar de eigenaar zelf verse croissants bakt. Daarna een rondje door de stad met een bezoek aan de katedraal of aan een museum. Na het middaguur de bus (lijn 11) naar El Palo, waar we hebben geluncht bij visrestaurant El Tintero. In de avond hebben we weer gekookt in de studio van Laboratorio de Sabores.

Maandag hebben we een excursie gemaakt naar bodega Dimobe in Moclinejo en naar de traditionele olijfoliemolen Benaoliva in Benagalbón. Als afsluiting zijn we maandagavond gaan happen en stappen bij verschillende tapasbars in de stad.

Tussen de bedrijven door heeft iedereen kunnen genieten van de stad Málaga. Vanuit de wijk Soho waren alle bezienswaardigheden, de prachtige winkelstraat (calle Larios) en kade 1 van de haven goed beloopbaar.

Spaanse Smaken laat je de keuken van het Spaanse zuiden beleven.

Share

Leave a Comment »

You must be logged in to post a comment.

Het Weer in Málaga

Construction Dots 'n Ink
© Spaanse Smaken 2017